Lyddæmpere til jagt i Danmark

Dette er desværre ikke en mulighed i Danmark endnu, men mon ikke det kommer i fremtiden?

Lyddæmpere til jagt er lovligt hos vores nordiske naboer i Finland, Sverige og Norge, men politikerne og politiet tåver stadig herhjemme, trods flere års debat, hvor skytteforeninger, jægerforbundet og andre organisationer taler for en godkendelse. Politikerne støtter sig til politiet, som siger nej, da de er bange for at bande, kriminelle og krybskytter vil få kronede dage med alle deres lydløse skud…

De må have set for mange Hollywood film, da virkeligheden er en ganske anden.

En riffel med lyddæmper, som skyder med traditionel ammunition eller jagtammunition vil stadig støje betragteligt. Der er tale om en omtrentlig reduktion af skudstøjen med ca. 30 dB og ikke 160 dB, som er det støjniveau et riffelskud typisk lægger på.

Nyd denne gratis jagtfilm fra Jægernes Magasin, som er et online jagtmagasin om jagt i Danmark, og blive meget klogere på lyddæmpere, lovgivningen og hvor meget de larmer.

GD Star Rating
loading...
Lyddæmpere til jagt i Danmark, 9.5 out of 10 based on 13 ratings

2 kommentarer

  • Torben Jansen
    Reply

    Fantastisk film og meget aktuel. Jeg forstår stadig ikke baggrunden for at lyddæmpere fortsat er ulovlige til jagt og skydning på skydebaner. Enhver politiker med en smule fornuft burde se filmen og revurdere deres holdning…lyddæmpere er ikke lydløse, men dæmper støjen ellers hed det jo en “lydløs”

  • Lene Moe
    Reply

    Interessant! Jeg er nabo til Vingsted Skydecenter, og meget plaget af støj. Lyddæmpere vil være til glæde for alle: jægernes ører, miljøet og naboerne! Hvad kan vi gøre og hvem skal påvirkes?

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>